Мед Атлант

На Прикарпатті обговорили досягнення та проблеми ОТГ

Сьогодні, 20 листопада, в Івано-Франківську відбулось засідання Ради регіонального розвитку в Івано-Франківській області.

Впродовж останніх 4 років ми встигли багато чого зробити. Процес розпочався у 2014 році. Івано-Франківщина являється взірцем конструктивної області. На Прикарпатті заплановано створити 59 громад, – розповів голова ОДА Олег Гончарук.

Значним досягненням вважається утворена в цьому році об’єднана Коломийська громада. На розвиток ОТГ спрямовано 123 мільйони гривень. Втілено 269 проектів. В ОТГ найбільше уваги приділяється ремонту шкіл та садків.

У цьому році у власність 20 громад передано 13 тисяч гектарів землі – 2111 ділянок. 2019 рік має стати вирішальним для добровільного створення громад. У 2020 році це все буде відбуватися в новому порядку, – додає Гончарук.

Відбудовано 8 мостових переходів, більшість з них було зруйновано повінню. Реалізуються проекти агропромислового напрямку.

Розвивається медична реформа. Уже 53% населення в області уклали декларації “Домашній лікар”. Спрямовано більше 175 мільйонів гривень для придбання двох тисяч одиниць медичного обладнання.

Окрім того, держава виділила гроші на проект « Нова українська школа». Завдяки ньому ми плануємо завершити ремонт школи в селі Раковець. Планується близько 140 спортивних майданчиків з штучним покриттям та розпочнеться будівництво сучасного біатлонного майданчика вартістю 400 мільйонів гривень.

Проблемою децентралізації є не тільки адміністративне об’єднання громад, це і децентралізація повноважень, – коментує голова ОДА.

Ситуація з дорогами  на Прикарпатті покращується. Зараз вже є більше трьох тисяч кілометрів регіональних доріг. На них було виділено в середньому 5-7 мільйонів на кілометр.

Заробітна плата є проблемою на рівні ОТГ. Зараз бюджети громад не є самодостатніми. Для цього на законодавчому рівні потрібно змінювати схему подачу ресурсів.

Читайте також: “П’ять картоплин”: діти Брошнів-Осадської ОТГ долучилися до акції милосердя

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...