Мед Атлант

Осмолодський лісгосп похвалився досягненнями в дорогобудуванні

Впродовж 10 років лісівники ДП «Осмолодське лісове господарство» збудували 53 км лісових доріг, загальною протяжністю 266 км та 11 мостів загальною протяжністю 144 м/п. Для порівняння: загальна протяжність лісових доріг у лісгоспі – 304,6 км, а у Рожнятівському районі – 290 км.

У 2018 році лісгосп збудував 6 км лісового автомобільного полотна, провів 2 км капітального ремонту та 31 км поточного ремонту існуючих лісових доріг.

У перспективі Осмолодський лісгосп планує будівництво та ремонт дорожньої мережі в найбільш ресурсних, проте важкодоступних лісових урочищах, зокрема в урочищах «Сплаї», «Кіпута», «Росохан». Сьогодні важливим напрямком для нашого лісогосподарського підприємства є прокладання лісових доріг та мостів найперше до насаджень, що потребують ліквідації через ураження та осередки шкідників, до стиглих та перестійних деревостанів. Крім того, захисту також потребують джерела, водні струмки та ріки, у яких завдяки дорогам, зменшується ступінь зливу та вторинного забруднення потоків та води продуктами технологічних процесів лісокористування, – Директор ДП “Осмолодський лісгосп” Олексій Фрик.

У 2018 році лісогосподарські підприємства Івано-Франківського обласного управління збудували 29,5 км та капітально відремонтували 22,5 км лісових автомобільних доріг.

Читайте також: Франківці власноруч посадили тисячу модрин

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...