Мед Атлант

На Прикарпатті спіймали групу людей, які викрадали автомобілі

Прокуратура передала до суду справу щодо 5 членів організованої групи, яка займалася вимаганням від місцевих підприємців, угонами автомобілів. Ще троє – в розшуку.

Прокуратурою Івано-Франківської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо п’яти осіб, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень.
Їх обвинувачують за ч. 2, ч. 4 ст. 189 («Вимагання»), ч. 2 ст. 289 («Незаконне заволодіння транспортним засобом»), ч. 2 ст. 162 («Порушення недоторканності житла»), ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») КК України.
Впродовж 2017-2018 років організована група, яка складалася з восьми осіб – жителів Івано-Франківської області віком від 30 до 40 років, займалася вимаганням грошових коштів у місцевих підприємців шляхом погрози насильства над потерпілими, незаконним заволодінням транспортними засобами та незаконним проникненням до житла, вчиненим із застосуванням насильства.
Чотирьох осіб затримано та обрано їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, одному обрано запобіжний захід – домашній арешт та трьох осіб оголошено в розшук.
За вчинення вказаних злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...