Мед Атлант

У Франківську відзначать Міжнародний день людей з інвалідністю

Сьогодні, 21 листопада, відбулося засідання міськвиконкому.

Питання про відзначення в місті Міжнародного дня людей з інвалідністю обговорювали на засіданні міськвиконкому.

2 грудня 15.00 год. відбудеться відкриття фотовиставки М. Сурмачевської “Квінтесенція краси, сили, життя!”, успішні жінки з інвалідністю.

3 грудня об 11 годині в Івано-Франківському міському центрі соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями  “Дивосвіт” проведуть святковий обід та ігротеки для вихованців  центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями  “Дивосвіт”.

Об 11 годині 4 грудня в Обласному академічному театрі ляльок ім. М. Підгірянки відбудеться сімнадцятий  міський  фестиваль  творчості та виставки творчих робіт дітей та молоді з функціональними обмеженнями  “Повір у себе”.

Керівники закладів дошкільної освіти, закладів загальної середньої освіти,  класні керівники, соціальні педагоги закладів загальної середньої освіти, вихователі, громадські інспектори закладів дошкільної освіти проведуть обстеження матеріально-побутових умов проживання дітей з інвалідністю, які виховуються в закладах дошкільної  та загальної середньої освіти.

Довідка.

Міжнародний день людей з інвалідністю – Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією  Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно людей з інвалідністю, прийнятій Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названа Десятиліттям людей з інвалідністю.

Читайте також: Франківці вшанують свічкою пам’яті жертв голодоморів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...