Мед Атлант

Калуський лікар врятував 62-річного відвідувача басейну

Калуський лікар врятував 62-річного відвідувача басейну.

Василь Кулик – лікар-анестезіолог пологового відділення Калуської ЦРЛ. За сумісництвом працює і в спортивно-оздоровчому комплексі. 17 листопада лікар урятував життя 62-річного відвідувача басейну, повідомляють “Вікна”.

До мене звернувся 62-річний чоловік – відвідувач басейну. Він був блідий, почувався недобре, тож, попросив склянку води. Я йому її дав і саме готував апарат для вимірювання тиску, як чоловікові раптово погіршало: він втратив свідомість, почав сповзати зі стільця, посинів, зіниці розширилися. У людини зупинилося серце. Я негайно приступив до непрямого масажу серця, застосував спеціальний набір для штучної вентиляції легень – “Акваторія” оснащена всім необхідним. Реанімаційні заходи тривали 3-5 хвилин. Вони були успішними і відвідувач прийшов до тями. Сам він нічого не пам’ятав: лише, як пив воду, а потім вже побачив людей, які заходилися навколо нього, – розповів про інцидент Василь Кулик.

Одразу після реанімації відвідувача на місце викликали швидку допомогу. До її приїзду стан чоловіка вже був стабільним. Медики швидкої зняли електрокардіограму і госпіталізували його в кардіологічне відділення Калуської ЦРЛ.

Читайте також: Сироті з Калуша за кошти бюджету прибдали квартиру в Івано-Франківську

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...