Мед Атлант

На Прикарпатті очікується погіршення погодних умов

Синоптики попереджають, що вдень 26 листопада та протягом доби 27 листопада у Івано-Франківській очікується ускладнення погодних умов: сніг та мокрий сніг. Місцями очікується сильний сніг (приріст снігового покриву 8-15 см). На дорогах ожеледиця.

Погодні умови можуть зумовити порушення руху транспорту на дорогах області.

Прикарпатські правоохоронці звертаються до водіїв та пішоходів бути уважними та обережними, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху та відповідально ставитися до заходів безпеки. Керуючи транспортним засобом, будьте максимально обережні, обирайте безпечну швидкість руху, дотримуйтеся дистанції та інтервалів, щоб завчасно зреагувати на ускладнення в процесі дорожнього руху. Обов’язково враховуйте час доби, стан проїзної частини та дорожнього покриття.

Подбати про власну безпеку потрібно і пішоходам. За недостатньої видимості, а особливо з настанням сутінок, варто бути особливо обачними. Переходити дорогу потрібно лише у встановлених місцях, по можливості використовувати одяг із світлоповертаючими елементами, що дозволить водіям завчасно побачити людину на дорозі.

Прес-служба поліції овідомляє, що з 1 жовтня по 1 травня на дорогах поза межами населених пунктів у світлу пору доби потрібно рухатися із ввімкненим ближнім світлом фар. Враховуйте, що на слизькій дорозі гальмівний шлях транспортного засобу збільшується в кілька разів. Тому, якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, не будьте байдужими: викличте на допомогу аварійні служби або телефонуйте за номером «102».

Пам’ятайте, що причиною переважної більшості дорожньо-транспортних пригод є недотримання правил дорожнього руху, в першу чергу, перевищення водіями дозволеної швидкості, неуважність та необережність за кермом.

Читайте також: На Прикарпатті затримали чоловіка, який обкрадав автівки

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...