Мед Атлант

Відволіктися від сьогодення: у Франківську відбудеться прем’єра фільму про Короля Данила

23 листопада в Івано-Франківську презентували стрічку “Король Данило”.

Режисер фільму – Тарас Химич, відомий як режисер кліпів для українських артистів, а також стрічкою “Жива”. Події фільму розгортаються у 1238 році. Князь Данило (Сергій Ярмошенко) разом зі своїм братом Васильком (Юрій Вихованець) нападають на прикордонний замок.

Зйомки фільму проходили на Прикарпатті, Львові, Львівській області. Там було споруджено декорації, одна з яких відтворює середньовічне місто Холм. Гроші на зйомки збирали на краудфандинговій платформі Na-Starte. Загальний кошторис стрічки склав 4 млн. грн.

Ролі у стрічці отримали й франківці. Актор Франківського драмтеатру Юрій Вихованець виконує роль Василька, брата Данила. Орест Пастух перевтілився в середньовічного алхіміка Орбана.

Інші частини нашої історії вже відкриті. А Король Данило – просто пам’ятник на коні. З ним можна працювати в художньому плані. Сюжети художні, деякі перекликається з історією. Це фільм для того, щоб відволіктися від сьогодення, а не вивчати історію. Фільм різножанровий. Це масовий продукт. Кожній категорії буде щось цікаво. У фільмі близько 20 героїв. Наступні 5 років планується створення серіалу, – розповідає режисер стрічки Тарас Химич.

Бюджет фільму наразі не розголошується. Підтримує зйомки фільму Університет Короля Данила.

Я маю великий досвід зйомок документального кіно і зрозумів,які якості ми за ці сто років втарили.Такі фільми дозволяють подивитися на все ширше. Я хочу показати через ці фільми ,що люди,які жили раніше на цій землі давали собі раду самі,вони створювали,а не брали, – ділиться Тарас Химич

Опісля о 14.30 відбудеться показ фільму, а о 16.00 год. зустріч з акторами.

Як раніше інформувало МІСТО, у селі Павлівка біля Івано-Франківська проходять зйомки фільму про короля Данила. Знімають кінні сцени, все, що пов’язано з кінними проїздами, сутички Данила з татарами. Це одна із останніх зйомок, бо прем’єра фільму відбудеться 22 листопада цього року.

Читайте також: У Прикарпатський університет завітав «Франківський пан»

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...