Мед Атлант

12-річній школярці продали пляшку вина поблизу однієї зі шкіл Івано-Франківська

Вчора, 23 листопада, неповнолітній школярці продали алкоголь в магазині “ABC” на вулиці Кисілевської.

До робочої групи з питань виявлення продажу алкоголю неповнолітнім надійшла скарга від мешканців будинку, в якому розміщений магазин “АВС”, що знаходиться на вулиці Кисілевської, 40/В, поблизу ЗШ №15.

Даючи оцінку назві закладу, як такій, що несе зміст освітнього спрямування, то тут таки справді навчали дітей школи №15, проте не абетки, а вживання алкоголю починаючи із шкільної лави. Школярі цієї школи є найбільшою цільовою аудиторією даного закладу, що реалізовує різного роду продукцію.

Представниками робочої групи було зафіксовано факт продажу пляшки вина “Коктебель” дівчинці 12 років.
На місце події одразу ж було викликано батька дитини та відібрано пояснення, щодо інциденту. Дівчинка зізналася, що вона не перша хто купує тут алкоголь і її однокласники теж хизуються тим, що можуть в такому віці безперешкодно придбати спиртні напої.

Власник даного закладу по сумісництву і продавець, що вчинив правопорушення, заперечив факт продажу алкоголю, виправдовуючись, що дитина сама зайшла за прилавок і взяла собі пляшку. З продавцем проведено профілактичну бесіду на предмет відповідального продажу алкогольних напоїв з урахуванням норм чинного законодавства та обмежень до 18 років.

Представниками КП “Муніципальна Варта” складено протокол за статтею 156 (2) кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме продаж алкоголю неповнолітнім.

Робоча група наполегливо звертається до представників та власників торгових закладів із закликом не здійснювати продаж алкоголю неповнолітнім, тим самим не порушувати норми чинного законодавства, бути свідомими та відповідальними.

Читайте також: “П’ять картоплин”: діти Брошнів-Осадської ОТГ долучилися до акції милосердя

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...