Мед Атлант

На дорогах Прикарпаття виникли труднощі з проїздом через сильну ожеледицю

На дорогах Прикарпаття виникли труднощі з проїздом через сильну ожеледицю.

Про стан доріг на Прикарпатті повідомив начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак у Фейсбуку.

У дописі зазначено, що причиною виникнення трудощів з проїздом стала сильна ожеледиця. Особливо на ділянках доріг Н09 “Мукачево-Львів” в Рогатинському районі та Н10 “Стрий-Мамалига” в Долинському районі складно проїхати на межі Івано-Франківської та Львівської областей.

Є небезпека утворення ожеледиці і на перевальних ділянках у Надвірнянському, Косівському і Верховинському районах.

З метою ліквідації ожеледиці та мінімізації наслідків негоди підрядними підприємствами, окрім чергової техніки, залучено чотири солерозкидачі на дорогу Н09, три піскорозкидачі і два солерозкидачі на дорогу Н10, зазначено у повідомленні Васидя Буджака.

Просимо вибачення за незручності. Дорожні служби працюють в круглодобовому режимі, з метою ліквідовувати слизькість на дорогах згідно визначеного ДСТУ терміну. Немає засобів запобігання природним катаклізмам, проте важливо і необхідно вчасно у визначені терміни їх ліквідувати, – інформує Василь Буджак.

Зазначимо, що погодні умови сьогодні не змінюватимуться, щоправда температура підвищиться. За даними управління з питань цивільного захисту ОДА, сьогодні на Прикарпаті буде хмарна погода, вночі невеликий дощ з мокрим снігом, вдень місцями невеликий дощ.

Уночі та вранці туман видимістю 100-500 м, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5- 10 м/сек. Температура повітря вночі -3..+2˚, вдень 2+7˚ , у високогір’ї Карпат температура повітря вдень 0-5˚ тепла.

Читайте також: У Коломиї через замикання електрообігрівача помер 88-річний чоловік

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...