Мед Атлант

Порошенко скоротив термін воєнного стану до 30 днів

Нагадаємо, що зранку 25 листопада три українські військові кораблі було захоплено російськими військами у Керчинській протоці.

Звертаюся до керівництва Російської Федерації з вимогою негайно звільнити українських військовослужбовців, яких в порушення міжнародного права брутально було затримано і доля яких невідома. Україна вимагає терміново їх передати українській стороні разом із кораблями. Закликаю до деескалації ситуації як в Азовському морі, так і по інших напрямках та найшвидшої реакції на це звернення, – закликає Петро Порошенко

Сьогодні, на позачерговому засіданні Верховної Ради Президент повідомив про скорочення пропонованого терміну введення воєнного стану – з 60 до 30 днів.

Ми не плануємо поки що вдаватися до повної чи часткової мобілізації, однак ця можливість залишається відкритою. Воєнний стан не означає оголошення війни. Цікавість світу до ситуації на Сході значно зросла. Ми маємо бути готові до будь-яких дій нашого жорстокого та непередбачуваного сусіда. Моє рішення – запровадити воєнний стан на 30 днів, щоб воєнний стан ні на день не наклався на початок передвиборчої кампанії. Воєнний стан триватиме 30 днів і завершиться в середині грудня, – сказав Порошенко.

Як повідомляло МІСТО раніше, один з захоплених моряків виявився франківцем.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...