Мед Атлант

В Івано-Франківську випустять книгу про громади Прикарпаття

З ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України відбулося засідання Клубу мерів. 

Виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук коротко підбив підсумки роботи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України за 2018 рік.
Акцентував увагу на стратегії до 2025 року, яка, як він вважає, дозволить громадам стати рівноправними партнерами та забезпечити їхній сталий розвиток шляхом акумулювання внутрішнього ресурсу та залучення зовнішніх інструментів, що для кожної з них є індивідуальними.

Відтак відбулося обговорення пропозицій до плану на 2019 рік.

Консультант з юридичних питань (проект «ПУЛЬС», який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Андрій Деркач у своєму виступі зосередив увагу на підготовці книжки «Літопис територіальних громад Прикарпаття. Мери», присвяченої 30-річчю прийняття закону про місцеве самоврядування і перших демократичних виборів до органів місцевого самоврядування.
За словами експерта, ця книжка стане інструментом поширення управлінського досвіду мерів 15 міст Прикарпаття за період незалежності.

Це така книга, в якій буде представлено для загалу історію місцевого самоврядування краю в іменах, дасть можливість чинним мерам не лише перейняти досвід від своїх старших колег, а й допоможе їм у своїй управлінській роботі уникати помилок, запобігати потенційно можливим критичним ситуаціям, – зауважив колишній мер Франківська Зіновій Шкутяк.

Голова Тлумацької міської ОТГ Роман Круховський переконаний, що «Літопис територіальних громад Прикарпаття…» матиме не тільки історичне, а й велике практичне значення.

Адже, окрім знання історії місцевого самоврядування Івано-Франківщини, книжка дасть можливість перейняти керівний досвід, допоможе краще орієнтуватися в складних управлінських ситуаціях тощо. 

До речі, Старобогородчанська громада претендує на “Оскар” бюджетної прозорості

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...