Мед Атлант

801 шлюб за добу уклали прикарпатці у 2018 році

Сьогодні, 5 грудня,  в Головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області відбулася прес-конференція керівництва Департаменту Державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України щодо пілотних проектів Мін’юсту.

На прес-конференції говорили про такі проекти: “Шлюб за 24 години”, подання заяв за допомогою веб-порталу “Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану”; вручення свідоцтв про народження дитини безпосередньо в закладах охорони здоров’я; електронний сервіс з проставлення апостиля; відкриття офісу за принципом відкритого простору “Open spacе”.

Сьогодні відбувається новий етап у сфері державної реєстрації. Наша сфера суттєво змінилася – оцифрувалася. Зараз такі питання модна вирішити за кілька годин. Ми відкрили 25 офісів “Open Space”, – зазначила Ірина Дубиківська, начальник управління державної реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції.

Прикарпатці за 2018 рік уклали 801 шлюб за добу. 51 тисяча шлюбів було укладено в Україні.

Також Ірина Дубиківська також розповіла про нову послугу “9 в 1”, що суттєво допоможе молодим батькам.

Довідка.

“Шлюб за добу” — послуга від Мін’юсту, яка діє в Івано-Франківську з лютого 2017 року і дає можливість зареєструвати шлюб швидко та зручно, без попередньої реєстрації та відвідувань відділів ДРАЦСу.

29 липня 2016 року Кабінет Міністрів України підтримав пілотний проект “Шлюб за добу”, запропонований Мін’юстом. Закоханим більше не доводиться чекати місяць, побратися можна в день подачі всіх потрібних документів. Зараз одружитися за новою спрощеною процедурою можна вже у десятках міст України.

В Івано-Франківську урочисте відкриття пілотного проекту “Шлюб за добу” відбулося 14 лютого 2017 року.

Вартість реєстрації шлюбу за добу в Івано-Франківську становить від 1 776  до понад 4 000 тисяч гривень. Для учасників АТО передбачається пільга.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...