Мед Атлант

Івано-Франківська облрада ввела мораторій на публічне використання російськомовного продукту

Сьогодні, 7 грудня, відбулася двадцять шоста сесія Івано-Франківської обласної ради сьомого демократичного скликання.

Обговорили питання “Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Івано-Франківської області”.

Мета такого мораторію – уникнення ескалації напруги в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі, задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації.

П’ятий рік триває війна, інформаційна війна. Рішення має рекомендаційний характер – утриматися від культивування російськомовного продукту. Йдеться про російськомовний продукт російського агресора, – зазначив депутат облради Ігор Дебенко.

Російськомовний продукт російського агресора – пісні, фільми та інше, які створюються на території Російської Федерації.

Депутат Святослав Никорович зазначив, що у Росії є опозиційні музичні групи, які підтримують Україну. А в рішенні розмежування немає.

Немає доброго росіянина, там живуть шовіністи й імпералісти, – підкреслив депутат Василь Попович.

Обласна рада прийняла рішення заборонити публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Івано-Франківської області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...