Мед Атлант

У селі Росільна Богородчанського району люди самотужки ремонтують дорогу. ВІДЕО/ФОТО

8 грудня в селі Росільна Богородчанського району Івано-Франківської області люди самотужки взялись ремонтувати дорогу. Після неодноразових спроб домовитись з обласним та районним управлінням ремонту доріг, громаді увірвався терпець.

Люди вже давно просили щось вдіяти, але всі прохання були марними. Ми з чоловіками вирішили, що час діяти. Оскільки Івано-Франківський облавтодор, Богородчанський автодор та посадові особи, які відповідальні за ремонт дороги, нічого не роблять, ми змушені робити все самі,  – розповідає депутат Дзвиняцької ОТГ, голова комісії з питань бюджету та житель села Андрій Коритан.

Дорога вже давно потребувала ремонту. Ями стали досягати таких розмірів, що їх не можливо обминути та якось об’їхати. Завдяки сприянню місцевої влади було організовано добровольців, які взялись за інвентар та пішли робити те, що мали б робити працівники дорожньої служби. На ремонт цієї ділянки дороги люди були змушені витратити не тільки власні кошти, але й силу та час.

Цією дорогою люди вже просто бояться їхати. У нас навіть була ситуація, коли  автобус, яких їхав через село, зачепив піддон та відірвав вихлопну трубу. Це неодноразовий випадок. Люди змушені постійно лагодити свої автівки, а це великі кошти, – коментує житель села Росільна Михайло Солецький.

Але станом доріг обурені не тільки власники автівок. Для пішоходів це постійний ризик, адже коли водії намагаються хоча б якось об’їхати ці вибоїни, вони вимушені виїздити на пішохідну частину. Матері з візочками не можуть прогулятися вулицею, звичайна прогулянка переходить в каторгу.

Я теж сім’янин, у мене є діти, і я хочу, щоб всі батьки були впевнені, що їхню дитину не зіб’є автомобіль, коли буде об’їздити вибоїну! Я хочу бути переконаний, що через жахливий стан доріг не трапиться якась ДТП, в якій постраждають люди, – додає Андрій Коритан.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...