Мед Атлант

Франківців запрошують придбати до різдвяних свят ялинку в горщику

Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства продовжує традицію минулого року і запрошує франківців придбати до різдвяних свят ялинку в горщику.

Реалізація новорічних красунь відбуватиметься 21, 22 та 28, 29 грудня з 10:00 до 15:00 в Івано-Франківську по вулиці Шпитальній (біля Палацу Потоцьких).

Вартість ялинки в горщику до 1 метра стартуватиме від 150 грн.

Крім ялини звичайної, франківці зможуть придбати ялину сріблясту, ялівець та інші хвойні деревця у горщиках. Після свят їх можна висадити на присадибній ділянці чи у лісі.

Однак ялинка в горщику потребує правильного догляду.

Радимо купувати деревце не вище за 80 см, воно краще приживається після пересадки.

Щоб хвоя не постраждала від сухого повітря чи перепаду температур, потрібно декілька днів потримати її в прохолодному приміщенні без яскравого світла.

У кімнаті ялинку варто розмістити подалі від опалювальних пристроїв. Обприскувати і поливати рослину водою кімнатної температури потрібно двічі на тиждень.

Для більшого комфорту біля новорічного деревця можна поставити зволожувач повітря або резервуар з водою.

Після свят ялинку потрібно до весни винести на балкон чи в інше прохолодне приміщення.

У березні деревце можна висадити у ґрунт. Ялинка любить тінь та кислу землю (торф, пісок, суглинок – 1:1:1). Виростає досить високою, що варто врахувати при виборі місця висаджування.

Нагадаємо, що лісогосподарські підприємства Івано-Франківського ОУЛМГ також здійснюватимуть реалізацію заготовлених новорічних ялинок у лісгоспах та на ринках області.

Про походження придбаної ялинки можна дізнатися, ввівши номер із самоклейної етикетки або бирки на сайті підприємства оператора www.ukrforest.com (послуга бузкоштовна).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...