Мед Атлант

Бюджет Прикарпаття на наступний рік становитиме 8, 3 мільярда гривень

Сьогодні, 13 грудня, відбулося засідання комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Питання “Про обласний бюджет на 2019 рік” розглядали на засіданні комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Ганна Качур розповіла, що розповіла про те, що бюджет Прикарпаття наступного року становитиме 8 мільярдів 323,9 мільйонів гривень. З них 7,7 мільярда – загальний фонд та 701,3 мільйони спеціальний фонд.

Під час складання проекту місцевих бюджетів на 2019 рік в частині видатків слід врахувати ріст мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року на 12,1 відсотки і встановлення її в розмірі 4173 гривні та посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки – 1921 гривня. Прожитковий мінімум з 1 січня 2019 року становитиме 1853 гривні.

При розрахунку видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв у 2019-2021 роках слід враховувати збільшення обсягу коштів, які передбачені у бюджет поточного року зі змінами, в середньому на коефіцієнт 1,1.

Згідно із статтею 24 Бюджетного кодексу України у складі спеціального фонду державного бюджету створено державний дорожній фонд. При розподілі коштів державного дорожнього фонду 35 відсотків зазначених коштів буде спрямовано на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам).

Цього року екологічний фонд складатиме 127 мільйонів 520 тисяч гривень. Олександр Левицький, заступник міського голови Івано-Франківська зауважив, що цьогоріч ставка за викиди СО2 зросла з 40 копійок до 10 гривень, але при цьому відрахування до екологічного фонду області не змінюються, а кошти йдуть в держбюджет.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...