Мед Атлант

Путін відмовив вимозі Трампа звільнити українських моряків

У Кремлі заявили, що не мають наміру звільняти полонених українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки на Азові, заради зустрічі президента США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як повідомив прес-секретар президента РФ, позиція США про неможливість зустрічі Путіна і Трампа до звільнення полонених українських моряків і кораблів, ніяк не вплине на дії РФ.

Безумовно, подібна позиція не може бути підставою для порушення ходу судового розгляду та слідства, яке ведеться стосовно порушників державного кордону РФ. На долю української команди може вплинути хід слідства, а також, якщо до цього дійде – рішення суду, – заявив Пєсков.

Водночас, на запитання, чи означає, що українських моряків і кораблі можуть звільнити до судового розгляду, Пєсков сказав, що ця справа у “руках слідства”.

Також за його словами, зустріч російського і американського лідерів “необхідна як для Москви, так і для Вашингтона”, повідомляє “24 канал“.

Російська сторона, як говорив президент Путін, зберігає готовність до проведення двосторонньої зустрічі на вищому рівні, а також інших зустрічей на різних рівнях для початку пререговорів тих нагальних питань, що стосуються і двох країн, і питання стратегічної безпеки всього світу, – додав він.

Нагадаємо, що один з поранених моряків, яких захопили в Керчі, виявився франківцем. Нещодавно хлопець передав своїм батькам листа.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...