Мед Атлант

В Івано-Франківській області призначили нових дільничих в чотири ОТГ. ФОТО

В рамках проекту «Вартові громади» керівництво поліції Івано-Франківщини і   голови ОТГ та їх представники зустрілися з майбутніми дільничними офіцерами, які допомагатимуть громаді. 

Наразі відібрано тільки  п’ять дільничних в чотири ОТГ, у процесі ще 20 громад. Наразі це лише пілотний проект, у якому Івано-Франківщина чи не перша область.
Так, офіцерів відправляють на чотирьохмісячні навчання, а далі – на службу в територіальні громади. Зокрема два поліцейські будуть в Печеніжінській ОТГ, і по одному в Рожнівській, Заболотівській і Делятинській громадах.

Дякую, що почули нас. Ми підтримали ваші кандидатури. З понеділка офіцери відправляються на навчання, а потім будуть надавати вам допомогу на місцях. Впевнений, що на цьому ми не зупинимося, бо поліція і громада має працювати спільно. Ми вже маємо позитивні зрушення, які ґрунтуються на довірі, – зазначив Василь Кіцелюк, тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Івано-Франківській області.

Тимчасово виконуюча обов’язки начальника УПД Ірина Зелінська зауважила, що дільничні офіцери поліції підзвітні територіальній громаді, адже їх завдання – робота з людьми. Тому сьогодні в обласній поліції познайомили офіцерів з головами територіальних громад.

Останні пообіцяли підтримувати поліцейських і надати комфортні приміщення для них.

Заступник Ірини Зелінської – Андрій Веляник нагадав основну суть проекту. Йдеться про наступне: у кожній ОТГ додатково вводиться посада дільничного офіцера поліції. Громади у рамках проекту може запропонувати свою кандидатуру на цю посаду, що і зробили.
Після успішного відбору кандидат навчається, поліція забезпечує його заробітною платою, форменим одягом, а громада – створює відповідні умови для роботи дільничного. Цей працівник стежитиме за порядком тільки на території громади і буде підзвітний їй.

Нагадаємо, що сьогодні поліцейські охорони, які брали участь в АТО отримали відзнаки «За честь і звитягу».

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...