Мед Атлант

На Прикарпатті перевірили відділи поліції: 14 посадовців притягнуто до дисциплінарної відповідальності

За наказом Генерального прокурора України було здійснено перевірку  в Калуському, Коломийському, Надвірнянському, Тисменицькому та Івано-Франківському відділах поліції ГУНП в області про застосування заходів адміністративного впливу до осіб, які вчинили адміністративне правопорушення.
Під час перевірки встановили, що працівники поліції допускають порушення Кодексу України про адміністративні правопорушення. А саме: протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП («Керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння») скеровуються в суд для розгляду після спливу тримісячного строку, що у свою чергу призводить до уникнення правопорушником відповідальності.
Також направляють в суд неналежно оформлені протоколи про адміністративні правопорушення, без будь-яких доказів вини фігурантів, у результаті чого судами закриваються адміністративні справи у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.
Працівники поліції здійснювали огляди транспортних засобів без складання відповідних протоколів, у 143 випадках при складанні адміністративних протоколів за ст. 130 КУпАП не знайдено підстав для складання протоколів про адміністративне затримання та протоколів про проведення особистого огляду та огляду речей.
На виявлені порушення прокуратурою області внесено вказівки начальнику Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.
На підставі них були проведені службові розслідування. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 14 посадових осіб органів поліції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...