Мед Атлант

Асенізатор Олег та Баба Юля: У “Теплих іграшках” з’явилася серія “Обідранці” з політичними мотивами. ФОТО

У “Теплих іграшках” з’явилася нова серія “Обідранці”, що присвячується темі чергових президентських виборів.

Інформацію про випуск нової колекції повідомлено на сторінці у Фейсбуці. У колекції представлено 10 вигаданих персонажів. Нова тематична колекція “Теплих Іграшок”, за словами творця Богдана Савлюка, намагається усунути прірву між владою та народом.

Усі “Обідранці”, зазначає Богдан Савлюк, створені в рівних умовах без язика та зубів, аби випадково не могли обіцянки обіцяти.

“Усі тварини рівні, але деякі тварини рівніші” – гасло з книги Джорджа Орвелла “Колгосп тварин” 1944 р. У своїй алегоричній повісті письменник показує прірву між свиньми (владою) та іншими свійськими тваринами (вірнопіданним народом). Останній тяжко працює, недоїдає, заледве виживає, тоді як свині, що “перекладають папки”, наживаючись на праці тварин непомірно товстіють, – йдеться у поясненні до серії.

Фото: “Теплі іграшки”.

Мініатюри створюються Богданом Савлюклм з кольорової полімерної глини Cernit, після чого запікаються в печі. Висота скульптур 7,5-8,5 см. Крафтові малюки вже встигли стати героями трьох мультиків: “Хоробрі серця /Теплі Іграшки”, “Воїни Лісу” та “Воїни Лісу 2”.

Детальніше про автора у статті “Від гуцулів та упівців до Винника й Зіброва: як франківець створює іграшки з полімерної глини”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...