Мед Атлант

Українці отримали платіжки, в яких вартість газу утричі більша, ніж раніше. ВІДЕО

У січні споживачі газу отримали платіжки, в яких надруковані норми споживання, що значно відрізнялись від попередніх. Ідеться про тих, хто не має лічильників. Тепер людям пропонують платити втричі більше.

Про це інформує “ТСН“.

Облгази розіслати рахунки зі збільшеними нормами споживання газу після того, як Верховний Суд скасував постанову Кабміну 2016 року. Згідно з документом, з того часу і до листопада на одну особу передбачалося трохи більше 3 кубометрів блакитного палива. Після його анулювання чинним стало рішення уряду ще від 1996 року , згідно з яким, нормою є понад 9 кубометрів.

Справа в тому, що Міненерго. яке мало затвердити нові норми – їх не затвердило. Сьогодні люди стоять перед складним вибором: платити за старими нормами, чи чекати чогось. З юридичної точки зору, ситуація така, що діють дійсно старі завищені норми, – коментує Олексій Хабатюк, заступник керівника департаменту з енергоефективності НАК “Нафтогаз України”.

У “Нафтогазі” рекомендують скаржитися до нацкомісії з регулювання енергетики, телефонувати на гарячу урядову лінію. Так як нові норми споживання газу вважають незаконними, хоч і вплинути на них теж не можуть.

Також з 1 січня змінилися правила видачі субсидій. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...