Мед Атлант

Картинка для ЗМІ: в УПЦ МП заперечують, що релігійна громада перейшла до Помісної церкви. ВІДЕО

У Богородчанах Московський патріархат заперечує, що релігійна громада перейшла до Помісної православної церкви. За їхніми словами, двісті шість членів релігійної громади на чолі із настоятелем храму проголосували за збереження підпорядкування релігійної громади Українській Православній Церкві.

Як раніше інформувало МІСТО, що 3 лютого, у Богородчанах відбулися збори щодо зміни кофесійної юрисдикції. Релігійна громада перейшла до Помісної православної церкви України.

Однак, УПЦ МП стверджує інше. На сайті УПЦ вказано, що збори своєю метою мали на меті “зробити картинку” для засобів масової інформації про перехід релігійної громади Святих Апостолів Петра і Павла УПЦ, а Помісну церкву України названо “розкольницькою організацією”.

Для забезпечення участі громадян у вказаних зборах, до палацу культури з самого ранку почали приїздити автобуси з так званими “віруючими”. У зборах взяли участь члени релігійних громад Української Греко-Католицької Церкви з Глибокого, Горохолини та інших сіл Богородчанського району. Слід зауважити, що про участь греко-католиків у сьогоднішніх зборах в палаці культури агітували священики Української Греко-Католицької Церкви смт. Богородчани під час недільних богослужінь, – зазначають у дописі.

Як інформує прес-служба УПЦ, парафіяни храму Святих Апостолів Петра і Павла Української Православної Церкви у зборах, що пройшли в палаці культури участі не взяли, жодних голосувань з оголошених в порядку денному питань не проводили та рішень не приймали. На сам кінець зборів віруючі канонічної Православної Церкви з іконами та молитвою прийшли виголосити своє заперечення існуючому беззаконню та порушенню їхніх прав. Релігійна громада сповістила присутніх у палаці культури народних засідателів про своє рішення не зраджувати Христову віру та зберегти своє підпорядкування Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Онуфрієм, митрополитом Київським та всієї України.

Також УПЦ заявляє про утиски від влади, представників політичних та релігійних організацій й повідомляє про те, що буде відстоювати своє право на вільне сповідання релігії та можливості молитись у власному храмі. Винні в порушенні цього права будуть, до словами УПЦ, притягнуті до відповідальності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...