Мед Атлант

Всі головні магістралі Франківська потребують капітального ремонту, – Руслан Марцінків

В Івано-Франківську налічується 198 км доріг, але, на жаль, багато з них не в найкращому стані. Найбільш проблемні ділянки доріг на вулицях Галицькій, Івасюка, Коновальця, Надрічна, Тисменицька та Незалежності.

Проблеми зі шляхами виникають через складні погодні умови, але передусім через те, що більшість магістралей понад 30 років капітально не ремонтувались. Про це повідомили на сторінці Руслана Марцінківа.

Найгірша ситуація зараз з такими вулицями: Незалежності, частина Галицької, Івасюка, Надрічна, Тисменицька, Коновальця, Незалежності. Основні міські магістралі будувались в 70-80-х роках і з того часу їх ніхто капітально не ремонтував. Дороги без основи: там щебінь і 5-7 см асфальту. І вони не розраховані на фури по 40 тон, – наголошує Віталій Бурко керівник комунального підприємства “Муніципальна дорожня компанія”.

Наразі у місті є три напрямки обслуговування доріг. Перший – ямковий ремонт, другий – поточний, третій – капітальний ремонт. Зараз температурний режим не дозволяє працювати з гарячим асфальтом, тож латають вибоїни холодним.
Це не є повноцінний ремонт, а тимчасове усунення аварійних ділянок. Головна увага зосереджена на мостах, магістралях, кільцях.

Всі головні магістралі потребують капітального ремонту. От взяти хоча б вул. Коновальця, яка щороку ремонтується і ямково, і поточно. Вона не має основи, нема на що класти асфальт. Навіть коли латки ще зберігаються, поруч вже з’являються ямки. Чого? Бо нема основи, потрібен капремонт. На капремонт основних магістралей слід шукати додаткові кошти – як мінімум, 300 млн. грн., – поділився станом речей міський голова Руслан Марцінків.

До наступного напрямку – поточний ремонт – перейдуть десь наприкінці березня, коли дозволить погода. Дорожники вирізатимуть так звані «карти» пошкодженого покриття та відновлюватимуть гарячим асфальтом. Третій напрямок – капремонт доріг.

Наразі хочуть залучити  до капремонтів ряд великих компаній, в тому числі й іноземних. Усі торги відбуватимуться в системі Прозоро.

Щодо поточного ремонту, то на ці потреби на 2019 рік в міському бюджеті для МДК заклали 18 млн. грн. Техніки на підприємстві вистачає, є два нові катки, старі радянські вже майже не використовують.

Поточного ремонту недостатньо, але виходимо з ситуації, щоб хоч якось зберегти дороги, – коментує керівник МДК Віталій Бурко.

Нагадаємо, що на Прикарпатті дороги державного значення в проїзному стані.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...