Мед Атлант

Кіберполіція затримала подружжя з України, яке експлуатувало свою 4-річну доньку для зйомки порнографії. ВІДЕО

Учора, 5 лютого, у Мінську (Республіка Білорусь) затримано чоловіка, що замовляв порнографічні відео та фінансував злочинну діяльність подружжя з України, яке використовувало свою 4-річну дитину для створення файлів порнографічного характеру.

Працівники кіберполіції під час проведення досудового розслідування встановили IP-адресу жителя міста Мінськ (Республіка Білорусь), причетного до фінансування протиправної діяльності в Україні.

Інформацію, отриману під час проведення досудового розслідування, працівники кіберполіції передали офіційними каналами зв’язку до колег з правоохоронних органів Республіки Білорусь. Відтак правоохоронці встановили, що 40-річний житель міста Мінськ займався створенням сценаріїв для фільмів порнографічного характеру, фінансував діяльність подружжя та надавав вказівки щодо створення порнографічної продукції за участі 4-річної дівчинки. Для конспірації своїх дій чоловік використовував криптогаманець.

Відтак, 5 лютого зловмисника було затримано у місті Мінськ (Республіка Білорусь). У червні 2018 року кіберполіція затримала подружжя за експлуатацію 4-річної доньки для створення порнографічного відео. Пізніше судом подружжя було арештовано. Двоє вихідців з однієї з держав Кавказького регіону протягом останніх двох років використовували свою малолітню доньку для створення порнографічних відео. Зловмисники вступали з нею у статеві зносини, фіксуючи це на відео. Подружжя проживало в Україні.

Для анонімізації своїх дій зловмисники використовували як оплату за відео криптовалюту, а для його розміщення – мережу TOR. 13 червня у квартирі, де вони проживали, кіберполіцейські провели санкціонований обшук.

За цим фактом триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) КК України. Вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...