Мед Атлант

У столиці пройде акція на підтримку Уляни Супрун

Суд заборонив Супрун тимчасово виконувати обов’язки. У зв’язку з цим 15 лютого (у день наступного судового засідання) у Києві відбудеться акція на підтримку Уляни Супрун.

15 лютого активісти організовують акцію на підтримку Уляни Супрун. Захід відбудеться біля Окружного адмінсуду Києва.

Зазначимо, що окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов‘язки міністра охорони здоров’я.

Суд частково задовольнив позов Мосійчука і заборонив Супрун на час розгляду адміністративної справи “вчиняти дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я”, пише МІСТО з посиланням на “Українську правду”.

25 мільйонів українців підтримало медреформу та підписало декларації із сімейним лікарем.
Ми вважаємо, що цей позов стосується кожного з нас! Це виклик усім, хто ЗА медичну реформу! Хто обрав свого лікаря! Хто сподівався, що систему можна змінити!
Давайте прийдемо усі! Не дамо позбавити нас права на гідну медичну допомогу! – зазначено в дописі на Фейсбуці.

Раніше Уляна Супрун повідомляла на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці про те, що окружний адміністративний суд м. Києва вже розглядав подібні позови проти нашої команди та не задовольнив жоден з них. А саме 2017-го року судді цього суду прийняли дві постанови, які встановили правомірність мого призначення Урядом та покладання на мене виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України.

Втім, дуже швидко було розглянуто позов Мосійчука та прийняте рішення про скорочену процедуру судового розгляду. А в п’ятницю ми дізналися, що у цей суд надійшло ще 4 позови Мосійчука (2 проти мене і 2 проти Володимира Гройсмана), – йдеться в дописі.

Нагадаємо, що у квітні того року на просторах Інтернету розпочався флешмоб #япідтримуюсупрун. Таким чином, деякі інтернет-користувачі засуджували можливе звільнення Уляни Супрун з посади виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я. Наразі користувачі також долучаються до такої акції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...