Мед Атлант

14 фільмів про кохання, які варто переглянути у День Валентина

МІСТО пропонує 14 відомих фільмів для перегляду у День закоханих.

Історія кохання – американська мелодрама 1970 року. Студент Кембріджа Олівер, нащадок багатого сімейства, закохується в студентку з бідної сім’ї. Спочатку Дженніфер відноситься до їх роману як до легкого флірту, але потім любов повністю захоплює обох. Батьки Олівера всіляко намагаються перешкодити їм, але Олівер рве з ними і одружується на Дженніфер. Молоді щасливі, хоча і дуже обмежені в коштах, вона працює, він — продовжує навчання. Несподівано з’ясовується, що Дженніфер хвора на лейкемію і жити їй залишилося кілька місяців. У ролях Райан О’Ніл та Елі Макгроу.

Буремний перевал – екранізація відомого роману Емілі Бронте 1992 року. Кеті, дівчина із заможної сім’ї, любить обірванця Хиткліффа. Але навіть кохання не змогло подолати протиріччя в соціальному положенні. Дівчина не може вийти замуж за коханого і віддає своє серце іншому – багатому сусідові, який давно її вподобав. В ролях Рейф Файнс та Жульєт Бінош.

До зустрічі з тобою –  американський романтичний фільм, який вийшов у прокат у 2016 році.  Луїза знає, скільки кроків від зупинки до її будинку і вона не кохає свого парубка. Але навіть не уявляє, як зустріч із чоловіком, прикутим до інвалідного візка, може змінити її життя… Вілл розуміє, що після аварії завжди відчуватиме біль і власну неповноцінність, і певен, як покласти цьому край. Але навіть не здогадується про те, що у його дім увірветься вихор кольорів, радість і кохання на ім’я Лу. У ролях Емілія Кларк та Сем Клафкін.

Щоденник пам’яті – романтична історія любові сільського хлопця та дівчини з міста, які зустрічаються одного літа, ще в дні своєї юності. Саме цього літа вони закохуються одне в одного. Але батьки дівчини проти кохання їхньої єдиної дочки з сільським хлопцем та розлучають їх. У ролях Рейчел МакАдамс та Райан Гослінг.

Один день – американсько-британська мелодрама, екранізована у 2011 році.  Емма — романтична, гостра на язик і хоче змінити світ на краще. Декстер — плейбой, улюбленець долі і хоче, щоб світ належав йому. Минуло багато часу, кожен з них пережив злети і падання, зустрічі та розставання. Зрештою обоє зрозуміють, що вони створені одне для одного. У ролях Енн Гетевей та Джим Старджес.

P. S. Я кохаю тебе – романтична драма 2007 року. Голлі в 19 років вийшла заміж за ірландця Джеррі. Вони прожили разом 9 років, та потім Джеррі помер від пухлини. Голлі було дуже важко починати життя спочатку, проте чоловік подбав про неї й після своєї смерті: щомісяця Голлі отримує невідомо звідки листи від чоловіка з порадами, як їй далі жити. За деякий час Джеррі вдалося вивести Голлі з депресії. У ролях Гіларі Свонк та Джерард Батлер.

Винні зірки – американська мелодрама 2014 року. Хейзел Ґрейс Ланкастер, розумна та cаркастична 16-річна дівчина, хвора на рак щитоподібної залози. Вважаючи, що донька впала в депресію, мати Хейзел спонукає її піти у групу підтримки таких же, як і вона, щоб завести друзів. Впродовж відвідування дівчина знайомиться з Оґастусом Уотерсом – хлопцем, який втратив ногу через рак кістки. Молоді люди закохуються один в одного. У ролях Шейлін Вудлі та Енсел Елгорт.

Клятва – мелодрама 2012 року, заснована на реальних подіях. Молодята відновлюються після автомобільної аварії, але дружина знаходиться в комі. Прокинувшись з важкою втратою пам’яті, вона не пам’ятає свого чоловіка, якому знову потрібно завоювати її серце. У ролях Рейчел МакАдамс та Ченінг Татум.

Вічне сяйво чистого розуму – американська напівфантастична драма 2004 року. Джоел — мрійливий меланхолік, зустрічає веселу і життєрадісну Клементину. Їхнє життя — це феєрверк яскравих подій. У ролях Джим Керрі та Кейт Вінслет.

Послання у пляшці – екранізація 1999 року. Журналістка Тереза Осборн знаходить на березі моря пляшку з посланням, у якому написані неймовірно щирі та проникливі слова, адресовані жінці. Після того, як текст послання було опубліковано в газеті, до редакції звертаються ще дві жінки, які знайшли аналогічні послання. Тереза береться розшукати автора цих листів. Так вона зустрічає Ґаррета. У ролях Робін Райт та Кевін Костнер.

Любов – драма 2012 року. Вся дія фільму, крім вступної сцени, відбувається у звичайній паризькій квартирі. Вісімдесятилітні Жорж і Енн — заслужені вчителі музики — відвідують концерт колишнього учня. Цілком раптово для Жоржа у Енн трапляється інсульт. У ролях Жан-Луї Трентіньян та Еммануель Ріва.

Місто янголів – американська драма. Сет Плейд — янгол, посланник Бога, що приходить на Землю за вмираючими. Він не знає страху, голоду, болю, але і всіх приємних відчуттів, пов’язаних із земними почуттями смертних. Побачивши за операційним столом хірурга, він закохується, але щоб була реалізована земна любов, йому необхідно відмовитися від безсмертя. У ролях Ніколас Кейдж та Мег Райян.

Будинок біля озера – романтична історія про людей, розділених часом.
Кейт Форстер після розставання з хлопцем вирішує переїхати з орендованого будинку, щоб почати все з чистого аркуша, а також бути ближче до роботи. Вона залишає в поштовій скриньці лист для наступного мешканця, пояснюючи йому деякі нюанси. Цим наймачем виявляється Алекс Уайлер – самотній архітектор, батько якого і побудував цей прекрасний будинок зі скляними стінами. Він читає послання, але не може зрозуміти, чому описане там не збігається з дійсністю. Це спонукає Алекса написати відповідь. Через кілька днів листування герої розуміють, що живуть в різний час: він – в 2004 році, вона – в 2006. Ролі виконали Кіану Рівз та Сандра Буллок.

Солодкий листопад – американська романтична мелодрама 2001 року. Нельсон Мос — типовий бізнесмен, який жертвує особистим життям заради особистої кар’єри. Якось він зустрічає Сару, яка несхожа на жодну жінку, яку він коли-небудь зустрічав. Його життя кардинально змінюється. У ролях Кіану Рівз та Шарліз Терон.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...