Мед Атлант

На кордоні з Росією виявили порушення фітосанітарних вимог

При проведенні фітосанітарного контролю імпортних вантажів спеціалістами відділу фітосанітарних заходів на кордоні Головного Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 18 лютого 2019 року в ВМО-2 митного поста «Прикарпаття» встановлено факт порушення фітосанітарних вимог.

Порушені вимоги, що передбачені наказом Міністерства аграрної політики України від 22.12.2005 р. № 731 «Про затвердження фітосанітарних правил ввезення з-за кордону, перевезення в межах країни, експорту та виробництва дерев’яного пакувального матеріалу». Про це повідомляють на сторінці Головного управління Держспоживслужби в Івано-Франківській області.

Одне із підприємств Прикарпаття ввозило партію товару на дерев’яних піддонах без маркування в кількості 24 штуки з Росії, що є порушенням Міжнародного стандарту з фітосанітарних заходів № 15 “Вказівки щодо регулювання дерев’яного пакувального матеріалу в міжнародній торгівлі”.
Після проведення відповідних фітосанітарних заходів піддони направлено на знищення.
З метою недопущення подібних випадків до країни-експортера – Росії буде надіслана нотифікація про невідповідність вантажів фітосанітарним вимогам України.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...