Мед Атлант

Права жінки та булінг: франківські леді запасаються інформацією

20 березня в Івано-Франківську в ресторані “Black&White” пройшла зустріч “Клубу успішної леді” під назвою “Жінка має право”.

Саме на цьому заході жінки можуть дізнатися про гендерну рівність, свої права та булінг. Наша мета – донести інформацію до жінок, – розповідає координатор клубу Віторія Гаврилюк.

Учасниці заходу обговорили питання домашнього насильства та булінгу. Також окремою темою було порушення трудових прав жінок, зокрема, при прийнятті на роботу, звільненні або скороченні, при наданні відпусток по догляду за дитиною тощо.

Вже понад 10 років я займаюся питаннями пов’язаними з гендерною нерівністю. В студентські роки я сама стикалася з дискримінацією через стать, тому зараз я активно допомагаю іншим жінкам – розповідає спікер заходу Ольга Попова.

На зустрічі виступали три спікери: політик Рудик Марія, юрист Попова Ольга та юрист Тетяна Войцеховська.

В мене було багато ситуацій, де я відчувала певний дискомфорт. Мої права часом були занижені або я не могла висловити свою думку. Саме тому зараз мені важливо почути, як діяти, щоб уникнути таких ситуацій, – коментує учасниця клубу Вікторія Хоминець.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...