Мед Атлант

Прикарпатенерготрейд повідомляє про штрафи у разі невчасної сплати за електроенергію

З травня на клієнтів “Прикарпатенерготрейд” чекають штрафи за невчасну сплату послуг. Набуває чинності новий Закон “Про житлово-комунальні послуги”.

З травня, якщо клієнт не оплатив рахунки за комунальні послуги, в тому числі – електроенергію, до 20 числа поточного місяця, він щодня додатково сплачуватиме до 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення, інформує “Прикарпаттяобленерго”.

Пеня за заборгованість введена законодавцем як захід, який стимулюватиме мешканців оплачувати рахунки вчасно, розповідає Олег Дацко, директор ТОВ “Прикарпатенерготрейд”. – Ставка відсотка відносно невелика. На приклад, якщо клієнт заборгує 1000 гривень за використану у травні електроенергію, то кожен прострочений день коштуватиме йому додаткових 10 копійок. Але якщо сума буде більшою, як наприклад, у зимовий період, то ростиме й пеня. Розуміння цього допоможе клієнтам відповідальніше ставитись до оплати рахунків і не порушувати строків.

Санкції не нараховуватимуть лише в двох випадках, які обов’язково повинні бути документально підтверджені:

1) якщо клієнту заборгували виплату заробітної плати
2) за наявності заборгованості держави за надані пільги та житлові субсидії.
Документи, які підтверджують хоча б одну із двох обставин потрібно представити постачальнику
електроенергії у Центр обслуговування клієнтів за місцем проживання клієнта.

Щоб не сплачувати за електроенергію зайві гроші та завжди контролювати свої розрахунки ТОВ “Прикарпатенерготрейд” радить користуватись зручними сервісами для оплати:

1. Найпопулярніший з них – через сервіс “Персональний кабінет” на сайті ТОВ “Прикарпатенерготрейд” за адресою https://my.pret.com.ua/. На сьогодні ним користується більше 64 тисяч мешканців області.
2. Через Інтернет-банкінг “Приват 24” та Monobank, де можна налаштувати сповіщення, які щомісяця нагадуватимуть про необхідність оплачувати рахунки.
3. Автосписання з рахунків у веб-банкінгу “ПриватБанк” та “Ощадбанк”, яке вноситиме платіж щомісяця без вашого втручання.

Окрім того, рахунки можна також сплачувати через платіжні термінали та центри самообслуговування “Приватбанку”, “Райффайзен Банк Аваль”, “24nonstop”, “Система”, систему моментальних Інтернет розрахунків Webmoney, систему Інтернет-розрахунків Portmone.com за комунальні послуги, у тому числі за електроенергію та у банківських відділеннях та відділеннях “Укрпошти”.

Нагадаємо, у грудні 2018 року функції продажу електроенергії перейшли до “Прикарпатенерготрейд” – компанії, заснованої обленерго.

Читайте також: В Обленерго роз’яснили як переукладати нові договори за електроенергію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...