Мед Атлант

На Франківщині АМКУ оштрафував підприємців, які розіграли тендер на купівлю автобусу для лялького театру

Адміністративна колегія Івано-Франківської обласного тервідділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) оштрафувала підприємців Оксану Навратюк та Анатолія Шворака на 136 тис. грн за антиконкурентну поведінку.

Про це повідомляє “Центр громадського моніторингу та досліджень”. За його зверненням була здійснена перевірка.

Йдеться про тендер на купівлю пасажирського мікроавтобуса вартістю 796,5 тис. грн. Змову учасників на цих торгах виявили експерти “Центру громадського моніторингу та досліджень” у серпні 2018 року. Тоді в “Центрі громадського моніторингу та досліджень” повідомили, що учасники зробили однакові помилки в документах. Наприклад, у довільній довідці про технічні характеристики підприємці написали слово “первічной” замість “первинної”. В іншій закупівлі вони подали довідку про дотримання вимог закону “Про санкції” також з однаковими граматичними помилками. Крім того, обидва учасники завантажили цю довідку, хоча замовник її не вимагав.

Адмінколегія Івано-Франківського АМКУ також встановила, що учасники заходили на аукціон з однієї ІР-адреси та оплачували участь в тендері з одного рахунку.

У результаті Івано-Франківське відділення АМКУ визнало учасників порушниками та оштрафувало кожного підприємця на 68 тис. грн. Підприємці Оксана Навратюк та Анатолій Шворак не зможуть брати участі в торгах протягом трьох років.

Читайте також: Хліб по 150 гривень: як на Франківщині освітні та медичні заклади закуповували продукти.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...