Мед Атлант

Тлумацькі освітяни не купуватимуть дрова за 700 тисяч гривень

Відділ освіти, молоді та спорту Тлумацької міської ради розірвав договір з ТОВ “Захід Енерго Системс” на закупівлю дров вартістю 744 тисяч гривень.

Пр це пише МІСТО з посиланням на “Наші гроші. Львів”. Відповідну інформацію опублікували 25 березня на сайті електронних закупівель Prozorro.

Офіційно сторони розірвали договір за згодою сторін. Нагадаємо, що  відділ освіти уклав угоду з ТОВ “Захід Енерго Системс”, яке лише 5 місяців тому було зареєстроване у Червонограді, а його власником і директором зазначено Олексія Слободяна. Під час торгів єдиним конкурентом виступило приватне підприємство “ПС Компані”, яке також належить Олексієві Слободяну.

“Конкуренти” під час аукціону не торгувались і не знижували ціну. Окрім цього обидві компанії вже не вперше приходять на одні й ті самі тендери і часто використовують однаковий номер телефону. Для участі в закупівлі тлумацьких освітян “ПС компані” не завантажило жодного документу.

Згідно з законом “Про публічні закупівлі”, ці компанії є пов’язаними, оскільки одна особа має понад 25% у статутному капіталі обох учасників торгів. Відтак тендерний комітет повинен був відхилити обох учасників, однак не зробив цього.

Загалом ці компанії “змагались” одне з одним на п’яти тендерах, і завжди “ПС компані” не завантажувало додаткових документів.

Після публікації матеріалу про пов’язаність цих компаній юристи ГО “Центр громадського моніторингу та досліджень” звернулись із зверненнями в Антимонопольний комітет та Держаудитслужбу з вимогою розірвати договір та накласти штраф на учасників торгів за спотворення результатів торгів. Відповіді від них наразі немає. Проте тендерний комітет відділу освіти, молоді та спорту Тлумацької міськради випередив контролюючі органи та розірвав угоду самостійно.

Читайте також: Для шкіл на Тлумаччині закупили дрова: тендер провели з порушеннями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...