Мед Атлант

Адвокат Астанова заявив про відвів суддів, але потім передумав

Сьогодні, 12 квітня, у Франківському міському суді продовжилося засідання у справі Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки.

Перед початком судового засідання Астанов зазначив, що боїться “перекидатися в іншу область”, бо, мовляв, прокурор не приїжджатиме.

Суддя Руденко на засіданні зазначив, що захисник подав заяву про відвід суддів. Адвокат натомість повідомив, що слід розглянути спершу клопотання Астанова. Про це попросив і обвинувачений. Суддя Руденко відповів, що спершу слід розглянути заяву про відвів, а тоді клопотання. З цим захисник Размєтов не був згідний і зазначив, що відкликає заяву щодо відводу суддів. Суддям така поведінка не була зрозуміла, тому вони перенесли судове засідання на 6 травня. Клопотання Астанова не розглянули.

Нагадуємо, справа почалася з того, що 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживала в Івано-Франківську та навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів.

12 червня стало відомо, що поліцейські знайшли тіло дівчини на Рогатинщині. Серед головних підозрюваних – хлопець-іноземець Ельдар Астанов. Відтак, у той же день під міським відділком поліції зібралися друзі і знайомі підозрюваного. 

14 червня в Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід підозрюваному. Суд ухвалив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

22 червня, у суді розглянули апеляцію адвоката Тетяни Булін-Соколової. Тоді суд все-таки залишив без змін попереднє рішення та додав, що воно вже не підлягає оскарженню.

20 серпня суд перенесли через неявку свідків.

3 грудня  судове засідання перенесли через відсутність перекладач.  Попереднє слухання (6 грудня) перенесли через неявку свідків. 22 січня суд Астанова перенесли через відсутність адвоката.

28 лютого на засідання не з’явилася перекладач. У справу вступив новий адвокат, який попросив ознайомитися з матеріалами судових та досудових справ.

На засіданні 18 березня, Астанов заявив, що франківські ЗМІ зводять на нього наклеп.

20 березня суд відмовив захисту Астанова щодо вилучення журналістів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...