Мед Атлант

Освітяни Коломийщини підписали договір з оштрафованою компанією

Управління освіти молоді та спорту Коломийської РДА підписало договір з приватним виробничо-комерційним підприємство “Аналіт-сервіс” на закупівлю ноутбуків, хоча компанія ще з червня 2017 року перебуває в “чорному списку” Антимонопольного комітету.

Про це пише МІСТО з посиланням на “Наші гроші. Львів”. Сума договору становить 99,9 тис. грн, відповідна документація міститься на сайті закупівель Prozorro.

За результатом відкритих торгів замовили вісім ноутбуків “Acer Aspire” 3 моделі А 315-51 по 12,5 тис. грн за одиницю. Зараз такі ноутбуки зняті з виробництва, але на деяких сайтах їх продають за аналогічною ціною.

Замовники зобов’язані відхиляти пропозиції компаній, які було оштрафовані за антиконкурентні узгоджені дії, протягом трьох років з дати рішення АМКУ. У цьому випадку цього зроблено не було.

На ці торги ПВПК “Аналіт-сервіс” надало довідку, де зазначило неправдиві відомості, що підприємство протягом останніх трьох років не притягувалося до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій.

Нагадаємо, АМКУ оштрафував фірму 22 червня 2017 року за “розіграш” торгів з ПФ “Техноімпекс”.

АМКУ встановило, що документи фірм-конкурентів мали нехарактерну схожість у зовнішньому оформленні, структурі, текстовому змісті. Крім того, узгодивши свою поведінку, фірми уповноважили на звернення до Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області для отримання довідок одну й ту саму фізичну особу. Також “Аналіт-Сервіс” належало (і досі належить) члену НРУ Володимиру Лисюку, а на іншій фірмі “Техноімпекс” працював його син Юрій Лисюк.

“Аналіт-сервіс” безуспішно намагалося оскаржити рішення АМКУ, однак спочатку у листопаді 2017 року їх позов не задовольнив Господарський суд міста Києва, а потім, у квітні цього року, рішення залишив без змін Київський апеляційний господарський суд. У лютому 2019 року суд задовольнив позов Антимонопольного комітету у Івано-Франківській області і зобов’язав фірму сплатити 70 тис. грн штрафу та 70 тис. грн пені.

Читайте також: На Франківщині АМКУ оштрафував підприємців, які розіграли тендер на купівлю автобусу для лялького театру.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...