Мед Атлант

Студенти запропонували облаштувати парк у пам’ять Романа Гурика на скандальній ділянці біля міського озера

На сесії міської ради сьогодні, 25 квітня, виступили представники студентської громади з протестом забудови біля міського озера.

Представник студентства Назарій Дюк підкреслив, що на цій території треба облаштувати парк в пам’ять Романа Гурика, а не забудовувати.

Руслан Марцінків повідомив, що мама Романа Гурака не хоче, аби спекулювали на імені її сина. Це вона зазначила міському голові особисто. Міський голова зазначив, що ця зона повинна стати парковою, для людей і треба до цього докласти всіх зусиль.

Наразі щодо цієї ділянки тривають судову засідання.

“Ми готові рішуче відстоювати свою позицію. Хочемо, аби в межах вулиць Романа Гурика, Короля Данила звели парк Романа Гурика. Ми вважаємо, що це мінімальний знак вдячності, що можемо зробити в пам’ять Романа”, – кажуть студенти.

Також студенти підкреслили, що будуть ходити на судові засідання й боротимуться за зелену зону. Від громади також висунули пропозицію назвати сквер не в честь Гурика, а в честь загиблих у війні. На засідання активісти вийшли з плакатами “Вільне озеро”, “Перестаньте будувати” та “Сквер Гурика” з вимогою відвоювати ділянку поблизу міського озера.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...