Мед Атлант

На Франківщині судили військовослужбовця, який невчасно з’явився на службу

Івано-Франківський міський суд виніс вирок солдату, який невчасно з’явився на службу до військової частини.

Інцидент стався навесні 2016 року. Обвинувачений солдат уклав контракт про проходження військової служби на строк три роки.

Наказом командувача Сухопутних військ Збройних Сил України від 11.04.2016 № 57 – РС солдата було призначено на посаду розвідника 3 розвідувального відділення розвідувального взводу механізованого батальйону військової частини – польова пошта В4673. Солдат  був зарахований до списків особового складу та на всі види забезпечення даної військової частини.

Тож, проходячи військову службу у вищевказаній військовій частині солдат повинен був дотримуватись  Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України.

Обвинувачений хлопець не з’явився на службу з метою тимчасово ухилитись від виконання обов’язків та незаконно, без поважних причин, перебував поза розташуванням військової частини тривалістю понад один місяць.

Суд визнав солдата винним у вчиненні злочину передбаченого ст.407 ч.4 КК України та призначив покарання – три роки позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України хлопця звільнити від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк один рік.

Нагадаємо, що на Прикарпатті через суд вимагають повернути землі Карпатського національного природного парку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...