Мед Атлант

На Калущині облаштували майданчик для вагового контролю. ФОТО

В Івано-Франківській області на 56 км автодороги державного значення Н-10 Стрий – Мамалига, в селі Голинь Калуського району облаштовано майданчик для габаритно-вагового контролю вантажівок.

 Це продовження передбаченого проектом комплексу ремонтних доріг на цій ділянці автошляху, інформує Служба автомобільних доріг Івано-Франківської області.

Дорожні будівельники ТОВ “ПБС” спорудили майданчик при в’їзді до населеного пункту, одразу біля естакади, – за кошти із Держбюджету, передбачені на експлуатаційне утримання дороги Н-10 Стрий – Мамалига.

На дорогах державного значення Н-09 Мукачеве – Львів та Н-10 Стрий – Мамалига загалом функціонує сім майданчиків для габаритно-вагового контролю. Найближчим часом з’явиться ще один на автомобільній дорозі Н-10 Стрий – Мамалига – у селі Тяпче Долинського району.


На дорогах державного значення заборонений рух транспорту вагою понад 40 т. Для шляхів місцевого значення допускається вага, яка не перевищує 24 т. Перевантажені фури є однією з причин руйнування дорожнього покриття.

В Україні норми для загальної ваги вантажівок значно перевищують встановлені в ЄС. За європейськими стандартами, двовісні фури не повинні перевищувати вагу 18 т, тривісні – 25 т, а чотиривісні – 32 т. Вага в 40 т допустима тільки для деяких комбінованих вантажівок із 4-6 осями.


Контроль над вагою вантажівок здійснює Укртрансбезпека. У них є мобільні вагові комплекси, що дозволяють проводити зважування безпосередньо на дорозі.

Читайте також: На Івано-Франківщині влаштували аварійний ямковий ремонт на Р-24.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...