Мед Атлант

Які продукти і наскільки подорожчали на Івано-Франківщині

За даними Державної служби статистики, інфляція у квітні 2019 р. порівняно із березнем в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) становила 1,0%, з початку року – 3,4%, в області – 1,1% та 3,8% відповідно.

Про це МІСТУ повідомили в Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.

Приріст споживчих цін у квітні п.р. зафіксовано в усіх регіонах країни: від 0,5–0,9% у Закарпатській, Вінницькій, Одеській, Харківській, Рівненській, Чернівецькій, Житомирській, Чернігівській, Кіровоградській, Львівській, Хмельницькій, Черкаській областях до 1,0–1,7% у Волинській, Донецькій, Київській, Луганській, Івано-Франківській, м.Києві, Полтавській, Дніпропетровській, Миколаївській, Сумській, Тернопільській, Запорізькій та Херсонській областях.

На споживчому ринку області в квітні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,3%. Найбільше (на 10,5%) подорожчали овочі, зокрема білокачанна капуста – на 30,2%, цибуля – на 21,0%, буряк – на 9,3%, картопля – на 7,3%, морква – на 6,8%. На 1,3–0,7% зросли ціни на олію соняшникову, хліб, м’ясо та м’ясопродукти, сметану, кисломолочну продукцію, макаронні вироби, безалкогольні напої, цукор. Водночас на 11,9% подешевшали яйця, на 2,2–0,6% – фрукти, сири, свіжа, охолоджена та заморожена риба.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 0,8%, у т.ч. алкогольні напої – на 1,0%, тютюнові вироби – на 0,5%. Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,7% відбулося за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції на 0,9%. Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,9% спричинено подорожчанням проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 4,5% і палива та мастил на 3,1%.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...