Мед Атлант

В ДБР за заявою Портнова почали розслідування щодо Порошенка

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради президента Петра Порошенка за заявою екс-заступника глави Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

Про це повідомляє прес-служба бюро.

“Слідчі центрального апарату ДБР 21 травня за заявою Портнова внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо можливого вчинення службовими особами, які займають особливо відповідальне становище в органах державної влади України, кримінальних правопорушень”, – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування проводиться за трьома статтями: ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи захоплення державної влади), ст. 111 (державна зрада) та 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) ККУ.

“Мова йде про події 25 листопада 2018 року, пов’язані зі здійсненням переходу корабельною групою ВМС ЗС України з Чорного до Азовського морів в районі Керченської протоки”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, екс-заступник глави Адміністрації колишнього президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що подав до Державного бюро розслідувань заяву зі звинуваченням колишнього президента України Петра Порошенка у скоєнні злочину. Так, за словами Портнова, Порошенка вважають “причетним до державної зради, спроби захоплення державної влади і перевищення влади і службових повноважень”.

Раніше, 19 травня, Портнов заявив про повернення в Україну.

Стосовно Портнова українські правоохоронці розслідували кримінальне провадження за статтею “державна зрада”. Генпрокуратура розшукувала Портнова за обвинуваченням у причетності до масових вбивств активістів на Майдані у 2014 році. Прокуратура Криму перевіряла причетність Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова. Портнов зняв обвинувачення через суд.

Портнов був радником Віктора Януковича у 2011-2014 роках, заступником глави АП Януковича, членом Ради Нацбанку України. У 2005-2010 роках був головним юристом команди Юлії Тимошенко.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...