Мед Атлант

У Франківську відбудеться концерт до 70-ї річниці Володимира Івасюка

В Івано-Франківську відбудеться концерт до 70-ї річниці Володимира Івасюка.

Захід пройде завтра, 31 травня, 2019 року о 18.00 год. в приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії ім. Іри Маланюк. Вхід вільний.

Кошторис витрат – 7000 гривень.

Довідково.

Володимир Івасюк — український композитор-виконавець, поет. Герой України (2009, посмертно).

Один з основоположників української естрадної музики. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Неординарний живописець.

18 травня 1979 його знайдено повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна версія — самогубство — викликала сумнів громадськості як того часу, так і тепер. Відповідно до неофіційної версії, смерть Івасюка — це вбивство, здійснене органами КДБ за наказом вищого керівництва СРСР. Похорон Володимира Івасюка 22 травня 1979 у Львові перетворився на масову акцію протесту проти радянської влади.

Архіви цієї справи, що зберігаються в Москві, дотепер ані родичам, ані працівникам музею Івасюка не відкривають, посилаючись на гриф «таємно», можливо, тому, що ще живі багато учасників тих драматичних подій. Самі ж родичі Івасюка вважають, що Володимира вбили.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...