Мед Атлант

Кожен має право на власних героїв: Руслан Марцінків відреагував на протест послів з Польщі та Ізраїлю

Як раніше писало МІСТО, що посли Польщі Бартош Ціхоцький та Ізраїлю Джоел Ліон в Україні висловили протест через відкриття в Івано-Франківську пам’ятника головнокомандувачу Української повстанської армії Роману Шухевичу.

Сьогодні, 3 червня, на своїй сторінці у Facebook Руслан Марцінків відреагував на ситуацію, що склалась.

Міський голова наголошує, що для кожної країни важливі її герої.

Кожна країна має свою історію та своїх героїв. Ми шануємо своїх та пам’ятаємо те, що вони зробили для нашої країни. Але ми також поважаємо й інші країни та шануємо нашу дружбу. У нас різне минуле, часом болюче. Ми маємо різні погляди на історичні події та постаті, адже історія кожної країни унікальна, – йдеться в повідомленні.

Також він додав, що минуле не повинно впливати на розвиток подій зараз та у майбутньому.

Але ми разом йдемо у майбутнє, пліч-о-пліч. У нас спільні погляди та ми хочемо бачити наші країни вільними та демократичними. Минуле не повинно впливати на теперішнє чи тим більше, псувати майбутнє. Вважаю, що кожна нація має право вшановувати та пам’ятати тих, хто поклав життя за її становлення, – додає Руслан Марцінків.

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович також прокоментував ситуацію з протестом щодо пам’ятника Шухевича та написав про це на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Між Польщею та Ізраїлем тривають жорсткі дискусії про минуле. Але в Україні посли обох країн, ніби, знайшли спільну мову. Хоча правильніше буде сказати “общій язик”, і звісно, він “русскій”. Листа до мера Івано-Франківська написано англійською, але суть його – російська. Адже зміст – повторення тез російської пропаганди проти українського визвольного руху, – написав В’ятрович.

Нагадаємо, що у Франківську урочисто відкрили пам’ятник Герою України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...