Мед Атлант

“Всіх не посадите”: у Франківську під поліцією активісти проводять акцію

Сьогодні, 4 червня, у Франківську Всеукраїнська молодіжна громадська організація “Фундація Регіональних Ініціатив” та небайдужі активісти провели всеукраїнську акцію протесту “Я не хочу бути наступним!”. 

Акція розпочалася о 19:00 біля будівлі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області. На місці зібралося багато представників поліції, національного корпусу та активістів.

Лише за останній тиждень країну сколихнули кричущі порушення прав людини: незаконне затримання двох протестувальників у Рівному, які вийшли на мирну акцію та вбивство 5-річного хлопчика нетверезими поліцейськими у Переяславі-Хмельницькому. Ці різні події об’єднує одне — знецінення людських прав та людського життя, свавілля влади та повна безкарність винних.

Ми хочемо жити в адекватні державі. Наші права постійно порушують. Виявляється навіть в теперішній час потрібно переживати за дитину та всюдягати його в бронежклкт, щоб просо піти на дитячий майданчик , – розповідає активіст.

Слід зазначити, що подібна акція проходитиме 4-5 червня ще більш як у 15 містах України — Харкові, Києві, Ужгороді, Краматорську, Кураховому, Кропивницькому, Дніпрі, Чернівцях, Тернополі, Львові та ін.

Поліція Івано-Франківської бласті виражає співчуття родини хлопця. Ми засуджуємо дії поліцейських і вимагаємо для них справедливого покарання, – коментує Володимир Голубош.

Активісти з “Карпатської січі” принесли листівки з надписом “Мене вбили поліцейські” і обклеїли ними вхід до ГУНП. Також всередину будівлі закинули листівки із написом “Вбивці”. Потім активісти почали скандувати “Поліція – вбивці”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...