Мед Атлант

У Франківську в поліклініці відкрили новий рентген-кабінет

Сьогодні, 5 червня, в міській поліклініці №5 відкрили новий рентген-кабінет.

Для цього закупили сучасний рентген вартістю 6 млн. грн. та капітально відремонтували приміщення. Адже таке обладнання за вимогами повинне обслуговувати лише в спеціально облаштованих кабінетах. Йдеться про необхідну систему вентиляції, електричні мережі, і, звісно, комфортні умови лікаря та пацієнта.

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що левова частина фінансування на ремонт та обладнання – з міського бюджету, але колектив теж долучився коштами зі спецфонду, які заробили за медогляди.

Раніше ми працювали на старому рентгені, родом з 70-х років. Новий апарат на кілька рівнів вищий за технічними параметрами. Рентгенограма – це запорука правильної діагностики. Новий апарат гарантує високу роздільну здатність зображення, видає знімок у цифровому форматі, що дуже зручно для пацієнта. Також зменшується час опромінення та діагностики, – зауважила лікар-рентгенолог Інна Семаків.

В день у поліклініці рентген проходить 30-40 людей, тому нова техніка була вкрай актуальною.

Кожна поліклініка має те обладнання, яке найбільше потребує. Такий же рентген закупили для МП №3, зараз готуємо для нього кабінет. Поступово оновлюємо технічну базу всіх поліклінік, аби франківці отримували якісну діагностику, – підсумував Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...