Мед Атлант

Майже 4 тисячі випадків домашнього насильства трапилися на Івано-Франківщині

На Івано-Франківщині трапилися майже 4 тисячі випадків домашнього насильства. Така статистика за 5 місців цього року.

3576 повідомлень до поліції надійшло віж жінок, інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини. 318 – від чоловіків. Про 92 випадки домашнього насильства повідомили діти.

На профілактичний облік поліція поставила 2685 осіб. За 43 фактами розпочали досудове розслідування.

Загалом на порушників склали 3728 адмінпротоколів.

Національна гаряча лінія з протидії домашнього насильства – 116-123. Можна телефонувати цілодобово з мобільних телефонів. Дзвінки безкоштовні.

Детальніше в інфографіці:

Домашнє насильство – це такі  дії одного члена сім’ї щодо іншого, які порушують громадянські права та свободи людини, або які призводять до фізичного, психічного, чи морального страждання, йдеться в Законі “Про попередження насильства в сім‘ї”.

Домашнє насильство це насильство, яке відбувається у сім‘ї по відношенню:

до дружини чи до чоловіка

до неповнолітніх дітей

до престарілих батьків

до немічних та інвалідів

між родичами або усиновителями

Від домашнього  насильства потерпає більше жінок, ніж від пограбувань, зґвалтування незнайомими та в автомобільних катастрофах, разом узятих;

В США існує біля 1500 притулків для жінок, які зазнали домашнього насильства. В Україні вже з’явилися жіночі кризові центри. В Києві працює притулок для жінок, які страждають від насильства в сім‘ї. Цей притулок організований за рахунок державних коштів.

Читайте також: “Стосується кожного”: багатодітна мама з Франківщина розповіла про домашнє насильство на всю країну. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...