Мед Атлант

У Франківську відкрили благодійну виставку “Повернення до Дому”. ФОТО

Сьогодні, 10 червня, у Франківську в мистецькому просторі “Ваґабундо” відкрили благодійну виставку.

Благодійний проект на підтримки українських моряків “Повернення до Дому”, буде тривати тиджень.
В рамках проекту також відкрили благодійну ярмарку, на якій можна придбати картини, ювілерні, шкіряні та керамічні вироби та інші вироби мистецтва.
Всі кошти передадуть батькам полоненх. Відкривали захід “Повернення до Дому” Євгенія Ейдер та Дмитро Эйдер, батьки наймолодшого полоненого Андрія Ейдера.

Ми з дружиною вирішили підтримати моряків саме в такий спосіб. На другий день полону Беата Куркуль написала першу картину і вона стала певною основою виставки. Ми показуємо її вже у восьме і це ще не кінець, адже у нас великі плани. Ми б хотіли підтримати наших героїв листами, але вони не доходять до них. Кошти, які будуть зібрані на виставці будуть йти на підтримку самої виставки, щоб її могли побачити якомога більше людей, та  на закупівлю потрібних полоненим речей, – Ейдер Дмитро, батько наймолодшого військовополоненого.

Більше двох десятків художників працювали над створенням виставки. Частину виручених коштів виділяють на купівлю марок для листів, які люди приносять, щоб надіслати полоненим, щоб підтримати їх.

На той момент, коли я зверталася до художників щоб створити ці 24 роботи, я думала, що ми не встигнемо їх зібрати та подарувати хлопцям. Ми сподівалися, що хлопці повернуться набагато швидше ніж напишуть ці картини, – Євгенія Ейдер.

Коли хлопці повернуться додому, то всі картини художники особисто вручать кожному з полонених героїв.

Під час відкриття виставки всім присутнім продемонстрували ролик в якому розповідали в деталях про той день, коли наших моряків захопили в полон.

Батько Ейдера, який за фахом є ковалем-зброярем, створив власноруч прототип майбутньої нагороди, яку планую б вручити морякам – іменний кинджал. Литвом займаються хлопці з Івано-Франківська, а інші майстри розкидані по всій Україні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...