Мед Атлант

Таврія: про історію створення коньячного бренду розповідає ALCOMAG

Коньяки Таврія – дуже популярні у нашій країні, тому ми вирішили спитати експертів та розповісти про те, як зароджувалася і розвивалася улюблена багатьма марка.

У цій статті ви дізнаєтеся, як на території України з’явилося поселення швейцарських колоністів, і чому французькі винороби опинилися біля нижньодніпров’я.

Цінуйте якісні вітчизняні міцні напої? Тоді неодмінно зверніть увагу на коньяк Таврія з колекції інтернет-магазину. Магазин ALCOMAG гарантує найвигіднішу ціну, оригінальність представленої продукції та швидку
доставку в усі регіони країни!

 

Витоки

Початок історії бренду веде у кінець 19-го століття. У 1889-му році на території нинішнього будинку коньячних вин було закладене селище Основа, у якому оселилися швейцарські колоністи. Власниками цього поселення стали винороби Луї Гехлер, Жан Жатон і Юлій Майер, запрошені сюди самим імператором Олександром І для розвитку виноробної галузі. Так на територію нашої країни прийшли багаті традиції і досвід французьких виноробів.

Незважаючи не всі природні труднощі, з якими зіткнулися винороби на новій території, виноробне господарство почало швидко розвиватися. Вже до кінця 19-го століття виноградники тут займали площу в 300 десятин землі і давали більше 30 тисяч пудів врожаю. Цього вистачало для створення 5 тисяч відер
вина.

 

 

Особливості місцевого ґрунту

Згодом Жатон звернув увагу на те, що тутешній ґрунт відмінно підходить саме для коньячного виробництва та навіть опублікував наукову статтю на цю тему. Виноградники Таврії розташовані на унікальних ґрунтах, які багато мільйонів років тому були руслом річки Дніпро. У комплексі з дуже сприятливими кліматичними умовами, це дозволяє успішно вирощувати багато виноградних сортів. Крім того, вчені встановили, що це виноробне господарство знаходиться у рамках однієї географічною широтою з культовою областю Шаранта – батьківщиною французьких коньяків.

Хоча з часу заснування виноробного поселення на території нинішнього заводу Таврія багато що змінилося, сучасні власники цієї компанії з великою повагою ставляться до засновників, наслідуючи і примножуючи їх традиції та досвід. На честь одного з них – Жатон – навіть названа популярна серія тутешніх коньяків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...