Мед Атлант

У приміщенні колишньої лікарні на Тарнавського планують облаштувати дитсадок

На вулиці Тарнавського, 12 в Івано-Франківську в приміщення колишньої залізничної лікарні планують облаштувати садок.

Ще 18 квітня 2019 року Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин звернувся офіційним листом до міського голови Руслана Марцінківа з проханням щодо реалізації спільного соціального проекту – дошкільного навчального закладу, дитячого садка в м. Івано-Франківську, інформує департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ бажає розділити разом з міською владою відповідальну нішу у соціальній сфері та взяти участь у розширенні дошкільних навчальних закладів нашого міста. І як конкретну пропозицію, Архієпархією було запропоновано зробити реконструкцію будинку під дитячий садочок з умовою збереження архітектурної пам’ятки на території земельної ділянки за адресою вул. Тарнавського, 12, яка є комунальною власністю міста, – йдеться у повідомленні.

Про створення такого закладу Марцінків повідомив на щотижневій оперативній нараді у вівторок. Планують, що дитсадок зміг би розмістити 80-120 дітей. Діяльність його опиратиметься на християнські цінності та характеризуватиметься дбайливим ставленням до кожної дитини.

В Архієпархії УГКЦ зазначають: для можливої реалізації зазначеного проекту з обох сторін працюють експерти, щоб усе відбулося в правовому полі. “З одного боку, Церква гарантує абсолютно цільове призначення території та збереження архітектурної пам’ятки  будівлі, а з іншого боку, благодійні організації потребують гарантії щодо прав власності Церквою даного об’єкту”.

Читайте також: Дитсадок “Теремок” не зачинять: суд частково задовільнив позов. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...