Мед Атлант

“Закон Дар’ї Лук’яненко”: Аброськін закликав підписати петицію про законодавче посилення покарання для педофілів

Заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін сьогодні, 20 червня , закликав на своїй сторінці у фейсбук підписати петицію про законодавче посилення покарання для педофілів.

“9 липня 1994 року в Гамільтоні, округ Мерсер, штат Нью-Джерсі, семирічна Меган Канка була зґвалтована й убита сусідом Джессі Тіммендекасом. Злочин привернув широку увагу громадськості до проблеми педофілії та призвів до прийняття у травні 1996 року “закону Меган” (Megan’s Law). Згідно із цим законом, громадськість отримала доступ до інформації про місцезнаходження злочинців, засуджених за злочини на сексуальному ґрунті”, – написав Аброськін.

За його словами, тоді “весь штат Нью-Джерсі піднявся з вимогою прийняти відповідний закон, і він був прийнятий”

“Україна – не Америка і ми – не вони, ми можемо приймати закони по невідкладним перейменуванням вулиць, євробляхам і ще щось, але тільки, на жаль, не про захист наших дітей. Може, все-таки приймемо наш “закон Дар’ї Лук’яненко”?.. Скільки ще дітей ми маємо втратити?” – продовжив Аброськін.

29 липня 1994 року в Гамільтоні, округ Мерсер, штат Нью-Джерсі, семирічна Меган Канка була згвалтована і убита сусідом…

Опубліковано Vyacheslav Abroskin Четвер, 20 червня 2019 р.

Він закликав підписати петицію, ініційовану Анною Маляр, яку опублікували на сайті Верховної Ради. 

“Для протидії “епідемії” сексуального насильства над дітьми в Україні необхідні зміни до законодавства. Ще два роки тому колектив авторів, який складається з адвокатів, представників поліції та прокуратури, лікарів, народних депутатів та кримінологів, розробив законопроєкт №6607, спрямований на захист дітей від сексуального насильства. Здавалося б, захист дітей від сексуальної наруги – це прямий обов’язок будь-якої відповідальної держави. Але вже два роки законопроєкт проходить доопрацювання. За цей період часу авторський колектив змушений був тричі доопрацьовувати законопроєкт, шукаючи “золоту середину”. Кожен наступний варіант – це компроміс між правами дітей та правами злочинців”, – ідеться в тексті петиції.

У ній зазначено, що “законопроєкт №6607 пропонує три новації, але нижче вони викладені у компромісному із захисниками прав злочинців варіанті”.

“1. Запровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за статеві злочини щодо дітей. Мета реєстру – не допустити до роботи в дитячих закладах осіб, які раніше засуджувалися за сексуальне насильство над дітьми. Реєстр напівзакритий. Доступ до реєстру матимуть правоохоронні органи та Мін’юст. Право на отримання інформації з реєстру матимуть керівники дитячих закладів. 2. Посилення відповідальності за статеві злочини проти дітей. 3. Хімічна кастрація. Це не покарання, а добровільний захід медичного характеру, передбачений для осіб, які вчинили особливо тяжкий статевий злочин проти дитини або мають поставлений психіатрами діагноз – педофілія. Хімічна кастрація – це введення медичних препаратів в організм людини, які знижують статевий потяг і діють протягом певного часу”, – продовжили автори петиції.

У документі наголошують, що хімічну кастрацію вже застосовують до осіб, які вчинили сексуальне насильство над дітьми, у США, Великобританії, Німеччині, Польщі, Чехії, Південній Кореї, Аргентині, Росії, Казахстані.

“Звертаємося до народних депутатів. Зволікання із прийняттям законопроєкту №6607 має дуже високу ціну – скалічені життя дітей”, – ідеться в петиції.

До кінця терміну збирання підписів залишилося 67 днів.

Нагадаємо, що 11-річна Даша Лук’яненко вдень 13 червня пішла на танці і не повернулася. Тіло дівчинки виявили в одному з домогосподарств селища. Як основну причину вбивства поліція розглядає вбивство на сексуальному ґрунті. Учора ввечері Національна поліція затримала особу, яка підозрюється у вчиненні вбивства дівчинки.

«Ним виявився 26-річний  місцевий житель. Він зараз дає покази. За версією слідства вбивство було вчинено на сексуальному ґрунті. Тіло дівчинки знаходиться в судово-медичному підрозділі місцевої лікарні. Приношу співчуття сім’ї Дар’ї», – сказав Сергій Князєв.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...