Мед Атлант

NewsOne заявив про скасування телемосту з Росією через погрози

Український телеканал NewsOne заявив про скасування телемосту з російським каналом «Россия 24» через погрози журналістам, загрозу нападу на канал, пише Громадське.

«Наша спроба організувати майданчик для обговорення неполітичних питань силами звичайних людей, які ніколи не ставили під сумнів територіальну цілісність України, без політиків і одіозних пропагандистів, привела до того, що протягом останнього часу низкою політичних партій щодо нашого телеканалу була початку масована інформаційна атака. У хід пішли заяви про акції протесту біля каналу, а з учорашнього вечора — і прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їхніх близьких», — йдеться у заяві телеканалу.

«Ми вважаємо, що такі дії щодо телеканалу повертають Україну в часи прямого залякування і тиску на журналістські свободи», — додали у NewsOne.

Напередодні стало відомо, що телеканал бізнес-партнера Віктора Медведчука NewsOne і російський пропагандистський канал «Росія24» проведуть телеміст під назвою «Треба поговорити».

У зв’язку з цим СБУ ініціювала засідання РНБО та запропонула запровадити санкції проти телеканалів NewsOne та «112 Україна».

Президент України Володимир Зеленський назвав анонсований телеміст між українським телеканалом NewsOne і російським каналом «Россия 24» дешевим піарходом, який має на меті розділити українців на два табори. А також звернувся до президента РФ Володимира Путіна із пропозицією провести переговори в Мінську.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...