Мед Атлант

“Марш волі” – українці в мережі самоорганізовуються на парад до Дня Незалежності

Як відомо, учора, 9 липня, президент Володимир Зеленський повідомив, що цього року на День Незалежності в Україні не буде військового параду, замість цього кошти роздадуть військовим.

Ця новина викликала значний резонанс у суспільстві. Коли одна частина поставилася до неї схвально, інша ж вважає – що парад військовий у час війни країні просто необхідний.

І вже сьогодні у соцмережах лунає заклик самоорганізуватися і пройтися таки парадом по Хрещатику. Цю ідею озвучили декілька відомих представників ветеранів та волонтерів. Ідея доволі жваво обговорюється та підтримується багатьма користувачами мережі.

Одна з подій, до якої долучилося вже чимало військових, волонтерів і активістів називається “Марш волі”.

“Пропоную всім ветеранам, волонтерам та цивільним пройтись маршем по Хрещатику до Дня Незалежності. Без грошей з бюджету, без чиновників та політиканів”, – ідеться в  дописі.

“Пропоную при проходженні колоною по Хрещатику, кожному взяти з собою металеві гривні чи копійки і викинути їх просто біля стели Незалежності, щоб показати що честь не вимірюється в грошах”, – пише в коментарі Володимир Кучер.

“Не тільки в Києві! Згадаємо весну 2014 року – хто не зможе поїхати до Києва – влаштовуємо марші з великими прапорами України у своїх містах”, – коментує Марія Фадєєва.

“Тільки б ялинку не поставили”, – іронізує Неллі Фурсова.

У фейсбуці також іде кампанія з закликом іти на парад з хештегом #Наш_Парад2019

А у спільноті “Наше військо” журналіст Віталій Гайдукевич уже закликав до мобілізації активістів.

“Мобілізація активних читачів групи. З цього дня наша команда заходить в режим підготовки до військового параду з нагоди дня Відновлення Незалежності України 24 серпня 2019 року. ЦЕ НЕ ПОЛІТИЧНИЙ ПРОЦЕС. До активності закликаються вільні художні і дизайнерські руки. В найближчі дні буде створено організаційний комітет. Він вирішить питання відкриття рахунку для фінансової допомоги, звітності і усіх поточних питань. Ми сподіваємося, що цей оргкомітет об’єднає ініціаторів усіх івентів на тему параду. Оргкомітету буде запропоновано, щоб спільнота НОВЕ ВІЙСЬКО стала офіційним майданчиком підготовки до #Наш_Парад2019”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...