Мед Атлант

Індустріальна молитва: у Франківську хор тепловиків заспівав у котельні

11 липня в Івано-Франківську пройшов незвичний та унікальний музичний перформанс.

Його назвали “Гімн Теплокомуненерго” і виконав його хор працівників ДМП “Івано-Франківськ теплокомуненерго” всередині найбільшої в місті теплової котельні з чотирма гігантськими тепловими котлами.

Такий незвичний захід відбувся у співпраці з фестивалем “Сеанс Міського Сканування” – урбаністичним проєктом про майбутнє і ручну працю. Перформанс і відкрив фестиваль. Будівля, де він проходив, – попередниця компанії обленерго, цьогоріч їй 89 років.

Текст і музика “Гімну Теплокомуненерго” були написані у 2016 році під час розробки сценарію фільму “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго”, однак до фінального монтажу стрічки композиція не увійшла. А історія гімну така. Маленька і велика річ почалася з відповіді на питання звідки береться тепло, каже режисерка фільму і перформансу Надія Парфан.

Комунальні служби прийнято ненавидіти. Попри кризу, яка існує в підприємстві, люди продовжують роботу, й мешканці у теплі, – зазначила Надія.

Режисерка запросила до співпраці Романа Григоріва, франківця, та Іллю Разумейка. Композитори написали музику. Надія запропонувала написати текст гімну Юрію Андруховича, однак той відмовився. Тож Надія написала слова сама. Творці перформансу називають його індустріальною молитвою.

Хоровий твір оспівує самозречену працю комунальників, які забезпечують базову життєдіяльність міста попри важкі умови роботи та перманентну кризу комунального господарства, – кажуть творці проєкту.

Сам перформанс тривав кілька хвилин, однак глядачі його точно не забудуть. Зазначимо, прем’єра в Україні фільму “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” відбудеться у жовтні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...